Scouting werkt mee aan 4 mei Herdenking

Dodenherdenking is een Nederlandse gedenkdag, waarin de mensen herdacht worden die, in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld, tijdens de Tweede Wereldoorlog, en tijdens alle militaire missies sindsdien, zijn gevallen in de strijd. De dag vindt plaats op 4 mei.

Jeugdleden van Scouting Jeanne d’Arc zijn gevraagd mee te helpen aan de 4 mei herdenking in Echt-Susteren. In de Pius X kerk aan de Nieuwe Markt wordt een herdenkingsdienst gehouden. Deze dienst begint om 19.45 uur. Exact 20.00 uur wordt er 2 minuten stilte gehouden. Na de kerkdienst volgt er een stille tocht. De herdenking zal worden afgesloten met een korte plechtigheid, waarbij kransen gelegd worden bij het monument op het plein voor het gemeentehuis. Vele plaatselijke verenigingen zijn door de organiserende Stichting 4 mei Herdenking gevraagd een deel van het programma te verzorgen. De scouts van Scouting Jeanne d’Arc Susteren verzorgen tijdens de kerkdienst de fakkelwacht en het hijsen van de vlag, tijdens de plechtigheid  bij het monument wordt ook door enkele scouts van onze vereniging verzorgt.

De medewerking van Scouting wordt zeer gewaardeerd. Jouw komst ook!

Welpen (onder begeleiding van ouders/verzorgers), explorers en roverscouts kunnen ook meedoen en aansluiten bij de stille tocht die om ongeveer 20.10 uur vanuit de Pius X kerk vertrekt naar het herdenkingsmonument op de Nieuwe Markt in Echt.