Leden Scouting actief op Landelijke Opschoondag

Afgelopen zaterdag zijn in Limburg diverse opschoonacties gehouden tijdens de Landelijke Opschoondag van stichting Nederland Schoon. Vrijwilligers gingen gewapend met prikstok en vuilniszak zwerfafval te lijf.
Ook in de gemeente Echt-Susteren deden ruim 150 mensen vanuit verschillende verenigingen en stichtingen mee aan het opruimen van zwerfafval. Scouting Jeanne d’Arc Susteren maakte hier ook deel van uit. Jeugdleden, ouders en leiding trokken, gewapend met handschoenen, grijpertjes en vuilniszak het IJzerenbos in, daarbij gesteund door mensen van Openbare Werken van de Gemeente Echt-Susteren.

De jongsten van de Scoutingvereniging waren al direct fanatiek bezig. Elke centimeter langs de Heerenstraat, Rooterweg en Biezerdweg werd nauwkeurig bekeken. Als iets er niet thuis hoort gaat het hup de zak in. Een jeugdige deelnemer zei: “Ik vind het hartstikke leuk werk, blikjes zoeken, papier zoeken, chipszakken zoeken.” Initiatiefnemer namens Scouting Niels Bloemendaal: “Maatschappelijke betrokkenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij als Scouting spelen niet alleen in het bos, maar nemen ook deel aan dit soort projecten. Afval rapen we op en we zorgen ervoor dat het allemaal netjes wordt achterlaten.”

Via de Aardenweg en het hondenterrein, komt de groep na ruim 2 ½ uur “prikken” weer terug bij het beginpunt, waar door de gemeente Echt-Susteren getrakteerd wordt op een lekker stukje vlaai. Een voorbijganger werd door ons getrakteerd. Met deze toerist hebben we al voor het volgend jaar afgesproken.