Leden Scouting Jeanne d’Arc Susteren naar de LSW in Baarn.

Susteren, 25 mei 2012

Aankomend pinksterweekend vind er in Baarn weer de Landelijke Scouting Wedstrijden(LSW)  plaats.  Scouts uit alle windstreken van Nederland zijn daar vertegenwoordigd. Dat hebben ze verdiend door de eerste en tweede plek op de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) te winnen. Na een lange voorbereidingsperiode willen de scouts, ook landelijk strijden om de felbegeerde eerste plek te behalen. Natuurlijk is het meedoen en andere scouts ontmoeten al een hele belevenis.

De broers Niels en Remco Bloemendaal, beiden lid van Scouting Jeanne d’Arc Susteren, zijn als medewerker actief, tijdens de Landelijke Scouting Wedstrijden. Niels geeft iedere week leiding aan een twintigtal scouts en Remco vormt samen met 14 leeftijdsgenoten, de oudste speltak binnen de Scoutingvereniging.

Niels maakt op het LSW deel uit van het programmateam en is samen met de andere leden, al enkele maanden bezig om alle programmaonderdelen voor te bereiden, zodat het allemaal op rolletjes loopt. Remco is gevraagd om als jurylid een deel van de beoordeling te doen. Een serieuze aangelegenheid, die ook terdege moet worden voorbereid. Zo wordt er gejureerd volgens richtlijnen van Scouting Nederland. Je moet dit zien als een scheidsrechter tijdens een sportwedstrijd. Je moet naast het toepassen van de vastgestelde regeltjes, ook oog hebben voor de situatie ter plekke. Een gele – of rode kaart hebben we niet, wel een rode pet. Daardoor zijn we als jurylid herkenbaar, want voor de rest dragen we net als alle andere deelnemers en medewerkers onze Scout-outfit. De medewerkers vertrekken vandaag (vrijdag) reeds naar Baarn, de deelnemers volgen morgen. Het weer krijgt in ieder geval een voldoende.

Om een indruk te krijgen wat er dit weekend in Baarn zoal te beleven is, klik je op de volgende link:

M. Bloemendaal