onrust Heitje voor Karweitje

Beste ouders/verzorgers van onze jeugdleden,

Gisteren stond in dagblad De Limburger onderstaand artikel m.b.t. misbruik tijdens actie ‘Heitje voor een Karweitje’.

hvk

Ook ik heb, waarschijnlijk evenals velen van u, dit artikel met verbazing gelezen en meteen de link gelegd naar onze vereniging Scouting Jeanne d’Arc Susteren. Dit, aangezien het gebeuren plaatsgevonden heeft in Susteren, ‘Heitje voor een Karweitje’ een typische scoutingactiviteit is én onze vereniging de enige scoutingvereniging in Susteren is.
Binnen onze vereniging is ‘Heitje voor een Karweitje’ een activiteit voor onze jongste speltakgroepen (Bevers en Welpen) die plaatsvindt rond de paastijd. Onze jeugdleden wordt bij dan door de leiding op het hart gedrukt om enkel bij familieleden, vrienden en bekenden aan te kloppen voor deze actie.

Ik kan u verzekeren dat, als dit misbruik binnen onze vereniging had plaatsgevonden en wij als Vereniging hiervan op de hoogte waren geweest, we u hierover meteen geïnformeerd zouden hebben. Tóch ging ook ik twijfelen en heb enig onderzoek gedaan betreffende bovenstaand artikel.

Ik kan u nu (met een gerust hart) mededelen dat bovenstaand artikel geen betrekking heeft op een activiteit van onze vereniging of onze jeugdleden betreft. Het betreft in bovenstaand artikel twee meisjes, die op geen enkele manier verbonden zijn met onze vereniging, die op
eigen houtje een poging deden geld bij te verdienen in december 2016 en daarbij de dekmantel ‘Heitje voor een Karweitje’ gebruikten om de actie enig aanzien te geven.

Ik heb begrip voor uw onrust en hoop die nu weggenomen te hebben. Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met me op.

Hopende u voldoende geïnformeerd te hebben, verblijf ik.
Met vriendelijke groet,

Jan Fuchs