Poelendag 14 oktober 2017

Vandaag hadden we weer onze jaarlijkse poelendag i.s.m IKL.

Tijdens deze poelendag hebben we de kikkerpoel in het natuurgebied de Doort opgeschoond

Vanwege de herfstvakantie was de opkomst helaas niet zo groot, maar de aanwezige leden hebben goed hun best gedaan. Zeker met de hulp van de aanwezige broertjes en ouders

Na de uitleg van Robbert (IKL) is een deel van de groep begonnen met het scheren en knotten van enkele bomen. De andere zijn begonnen met het weghalen van bomen, zodat er weer zonlicht op de poel kan schijnen.

Halverwege was er tijd voor een pauze en kon men genieten van een lekker broodje knakworst en warme chocolademelk en natuurlijk werd het zelf meegenomen lunchpakket ook opgegeten.

Voor sommige leden kon de pauze niet snel genoeg gaan en vroegen al gauw of we weer aan de slag gingen.

Na de pauze zijn we nog even verder gegaan met het verwijderen van bomen en struiken, maar ook met het opruimen van het gebied. Een groot deel van de omgezaagde bomen hebben een 2de bestemming gekregen.

Ook hebben we veel bomen en takken opgestapeld langs de kikkerpoel, zodat de kikkers hier een heerlijke schuilplaats hebben.

Het was weer een geslaagde dag en iedereen was zeer enthousiast over de werkzaamheden, die we hebben uitgevoerd.

Volgend jaar zullen zeker weer een poelendag gaan houden i.sm IKL