Poelendag 29 september 2018

Susteren, vrijdag 7 september 2018                            

Beste jeugdlid en ouder(s)/verzorger(s),

Zaterdag 29 september as. is er weer de jaarlijkse terugkomende poelendag.
 We gaan de kikkerpoelen in “de Doort” (natuurgebied tussen Echt en Susteren) onderhouden. Dit doen we samen met IKL Limburg. We snoeien struiken, maken de poelen schoon en maken houtwallen ter bescherming voor de boomkikker. Deze werkzaamheden gebeuren zowel in het voorjaar als in het najaar.

De poelen waar we momenteel aan werken, liggen bijna direct langs de spoorlijn Susteren-Echt.

Routebeschrijving:

Komende vanuit Susteren, rijd je over de Rijksweg richting Echt. Je gaat het spoor over en bij restaurant De Pauw / Multirent sla je links af richting Gebroek. Direct na het spoor sla je linksaf een zandpad in. Na 200m staan wij jullie op te wachten. Auto’s mogen langs het zandpad in de berm geplaatst worden.

Picture1

De activiteit duurt van 10.00  14.00 uur. De scouts vertrekken rond 9:30 uur vanaf het HK per fiets gezamenlijk naar “de Doort”. De explorers, welpen en bevers gaan op eigen gelegenheid en worden om 10.00 uur ontvangen op locatie. De ouders van de welpen en bevers zijn van harte welkom om ook een handje mee te komen helpen, graag zelfs!

De activiteiten zijn toegespitst op de speltakken. De bevers zorgen voor het kleinere snoei- en knipwerk. De welpen verzorgen op hun beurt de takken, kleine stammetjes en dergelijken.

De deelname van de ouders is voor ons onmisbaar, met hun hulp kunnen we ook deze dag weer tot een groot succes maken. Hierdoor kunnen de werkzaamheden in alle veiligheid worden uitgevoerd.

Kleed je warm aan (geen uniform). De kleding kan erg vies worden dus zorg voor oude kleding en doe laarzen aan tegen de modder. Ook bij regen gaat de poelendag gewoon door.

Tijdens het harde werken zullen we pauze houden. Neem zelf een lunchpakketje mee dan zorgen wij voor drinken en soep.

Bij extreme omstandigheden zal de poelendag niet doorgaan en uw kind naar huis gaan. Hierover wordt u tijdig geïnformeerd.

Gedurende de activiteit is het nummer 06-15021383

(Niels Bloemendaal) bereikbaar voor vragen of noodgevallen.

Met vriendelijke scoutinggroet en tot 29 september,

Niels Bloemendaal

Namens Scouting Jeanne d’Arc Susteren

V. van den Biggelaar
line

Copyright © 2011-2022 Scouting Jeanne d'Arc Susteren, All Rights Reserved ¦ Disclaimer
Design by FlexZa Design ¦ Powered by WordPress

wagggs.org scouting.nl scout.org