Poelendag zaterdag 15 oktober 2016

Zaterdag 15 oktober as. is er weer de jaarlijkse terugkomende poelendag. We gaan de kikkerpoelen in “de Doort” (natuurgebied tussen Dieteren en Echt) onderhouden. Dit doen we samen met Robert Gilissen van IKL Limburg. We snoeien struiken, maken de poelen schoon en maken bescherming voor de boomkikker. Deze werkzaamheden gebeuren zowel in het voorjaar als in het najaar.
De poelen waar we momenteel aan werken, liggen langs de Doorderweg (weg van Dieteren naar Echt; verlengde van de Lange Akkersweg). Op de kruising met de Bosweg ligt rechts naast de weg een parkeerplaats. Op deze plaats is verzamelen, waarna we een klein stukje het bos in lopen.

Microsoft Word - Uitnodiging poelendag oktober 2016.docx

De activiteit duurt van 10.00 – 14.00 uur. De scouts vertrekken om 9.30 uur vanaf het HK per fiets gezamenlijk naar “de Doort”. De welpen (meisjes en jongens) gaan op eigen gelegenheid en worden om 10.00 uur ontvangen op locatie. De ouders van de welpen zijn van harte welkom om ook een handje mee te komen helpen, graag zelfs!

Ook dit jaar zullen de bevers weer deelnemen aan de poelendag. Om 10.00 uur dienen zij aanwezig te zijn waarna zij informatie en een instructie krijgen.
Voor de bevers wordt er extra hulp verwacht van de ouders.
Wat gaan de bevers doen? Met een snoeischaar gaan zij de lage begroeiing tot op de grond afknippen. Dit werk is al jaren met groot enthousiasme door de bevers uitgevoerd. Dit enthousiasme komt deels voort door de medewerking van ouders tijdens de werkzaamheden. Hierdoor kunnen deze werkzaamheden ook in alle veiligheid uitgevoerd worden.

Kleed je warm aan (geen uniform). De kleding kan erg vies worden dus zorg voor oude kleding en doe laarzen aan tegen de modder. Ook bij regen gaat de
poelendag door.
Tijdens het harde werken zullen we pauze houden. Neem zelf een lunchpakketje mee dan zorgen wij voor drinken en soep.
Bij extreme omstandigheden zal de poelendag niet doorgaan en uw kind naar huis gaan.

Gedurende de activiteit is het nummer 06-15021383
(Niels Bloemendaal) bereikbaar voor vragen of noodgevallen.