Kamp bevers welpen maandag 9 juli 2018

Hoi ik ben Babs ,

We zijn op kamp 1 week . En vandaag is het 2018 juli maandag 9 .

En vandaag hebben we dit ge daan :

we zijn naar het bos geweest : we moesten al kaar tikken , en dan moest de anderen een kaartje geven je hat : 5, 10 en 20 .

M aar als ze tegenlijk tikken dan moesten ze steen ,papier ,schaar doe ,wie wind krijgt en kaartje .

En : ook een tik spel .

Je hebt een 2 teams 1 blauwen en een groenen , in elke teams zitten er 1 heks en 1 koningin en de rest wat over bleef was een dwerg .

De dwergen moesten al kaar tikken om levens de verdienen als je tikt moet je steen,papier ,schaar doen ,wie wind krijgt een leven .

De g dwergen moeten de b heks tikken dan heeft zij er een leven af .

Als de b heks de g koningin tikt moeten ze een duwel doen ,

Ze krijgen een staartje in en moeten het van al kaar af pakken als de g koningin die van de b heks pakt begint het op nieuw , en als de b heks die van de g koningin pakt is de koningin in slaap als de g dwergen 5 levens hebben is ze waker maar als dat nog een keer gebuurt is ze dood .

Toen moesten we raden eerst moesten we : wie ben ik doen en daarna : verdeelde ze ons in 4groepjes , in elk groepje heeft eentje een kaart en die moet uitleggen wat het was zonder iets van de naam zeggen . En daarna moesten we : tekenen wat er op het kaartje stond .

We hadden als eersten 9 gewonnen ,

De 2den hadden we 4 verloren ,

De 3de hadden we 6 gewonnen .

Groetjes Babs Beerens scouting is super .

De eerste nacht op ons kamp is goed verlopen, ondanks dat we veel jonge bevers en welpen bij ons hadden.

Om 8 uur was het tijd om op te staan en had nest 2, bestaande uit Liam V, Aaron, Bas, Nadine, Anna en Mila corvee. Corvee houdt in dat je ervoor zorgt dat de tafel gedekt is en dat na het eten alles opgeruimd en af gewassen wordt.

Van de vorige avond hadden we nog lekkere broodjes over, dus deze hebben we eerst lekker op gegeten. Na het corvee leesde Kaa weer een verhaal voor over een sprookje. Iedere dag worden er 2 sprookjes door elkaar verteld en de welpen en bevers moeten dan aan het einde van de dag raden welke sprookjes het waren.

Nadat het verhaal verteld was gingen we allemaal een spiegel maken en versieren. Daarna moesten we allemaal ons eigen gezicht tekenen.

Om half 1 gingen we zelf een lekkere wrap maken voor de lunch. We konden uit verschillende dingen kiezen om op de wrap te doen.

Deze middag had nest 3 corvee.  Nest 3 bestaat uit Isa, Jim, Jelle, Bram, Babs, Elena en Bart

Na het corveëen vertelde Kaa weer een deel van het verhaal en daarna gingen we het zeven dwergenspel spelen, zoals Babs hierboven heeft omschreven.

Iedereen was zeer fanatiek in het spel, zodat soms de gemoederen hoog op liep.

Maar iedereen bleeft toch fanatiek mee doen.

Na het zevendwergenspel gingen we nog een ander tikspel doen tot aan het eten.

Nest 4 Givano, LiamS, Kurtl Luuk H , Sarah en Shanya hadden corvee en moesten de tafel gaan dekken.

De kookstaf had weer voortreffelijk gekookt, namelijk aardappelen, boontjes, braadworst en pudding toe.

Ze hebben er allemaal heerlijk van gesmikkeld

Na het eten kregen we weer een deel van het verhaal te horen en gingen we wie ben ik spelen en daarna moesten ze proberen door middel van tekenen uit te leggen welke sprookje ze op het kaartje stond.

Rond 20:45 uur gingen de bevers na bed, sommige waren er wel aan toe maar sommige hadden echt nog wel op kunnen blijven vonden ze zelf.

De welpen gingen nog zelf kampvuur maken en daarna nog lekker mashmallow’s maken boven het vuur.

Ook rond 22:00 uur was het voor de welpen tijd om naar bed te gaan.

Voor de leiding nog even tijd om even bij elkaar te zitten en de dag door te spreken voor morgen.