zomerkamp 2019 bevers en welpen maandag 8 juli

Zomerkamp 2019 bevers en welpen

Maandag 8 juli

Deze morgen was het alweer vroeg dag. De meeste oogjes en mondjes waren al voor 7 uur open.

Nest 2 Luuk C, Djessey, Dean , Amy. Shanya en Bas hadden deze ochtend corvee en mochten daardoor als eerste opstaan.

Zij moesten als corvee de tafel dekken en zorgen dat het brood en beleg op tafel stond.

De overige bevers en welpen gingen nu ook opstaan.

Nadat iedereen fris gewassen was gingen we ontbijten.

Na het ontbijt moesten we een lunchpakket maken, want we gingen de hele dag weg.

Na het ontbijt moest er weer afgewassen worden en de overige bevers en welpen gingen hun rugzak pakken met daarin de drinkfles en lunchpakket.

We hadden deze dag namelijk een speurtocht.

We vertrokken in 3 groepjes.

Helaas waren wij na een tijdje de weg kwijt en hebben even een hint gevraagd.

Toen we weer op de goede weg zaten hadden we Jolanda ook snel gevonden. Zij zat namelijk op de eerste post.

We hebben daar met pijl en booggeschoten. Jolanda had ook lekkere peren en appels bij zich Omdat het al half 1 was hadden sommige ook al honger en hebben we al 1 boterham opgegeten en wat gedronken.

We zijn daarna verder gelopen, maar wat krijg je van al dat drinken dan moet je ook weer plassen. Gelukkig kwamen we snel n een bebost gebied, zodat de jongens konden gaan plassen. Een bever heeft een wijze les geleerd om niet de rugzak tegen de boom te zetten als je daar ook tegen aan gaat plassen.

Na een uurtje waren we op de lunchplek, deze was bij het bezoekerscentrum de meinweg in Herkenbosch.

Daar hebben we het lunchpakket verder opgegeten en nog wat gespeeld

Op een gegeven moment was het weer tijd om terug te lopen ook weer via een tocht.

Helaas ook bij deze route waren we de weg weer kwijt geraakt en zijn we met behulp van Google maps verder gegaan. Omdat het toch een lange weg was en de buikje weer begonnen te knorren heeft de groep van Baloe en Akela even bij een tankstation een ijsje gehaald. De andere bevers en welpen zullen deze ook nog een keertje krijgen

Het was een hele lange tocht, maar alle welpen en bevers hebben deze goed gelopen,

Soms met wat gemopper, maar ze hebben het allemaal voltooid

Bij het gebouw terug aan gekomen stond het eten al klaar.

Wraps met vlees, groenten, komkommer, tomaten en een sausje

Na het eten had nest 3 Isa, Eva, Liam V, Jessica, Jelle en Lars corvee. Zij mochten alles afwassen en opruimen.

‘’s Avonds hebben we nog vlag verovertje gedaan, ondanks dat ze zo’n lange tocht hadden gelopen.

Om half negen zijn we begonnen met het wassen van de bevers en de welpen, die morgen naar huis gaan.

Om 22 uur lagen weer alle bevers en welpen weer op bed.

Hopenlijk wordt het weer een rustige nacht