Zomerkamp Baarlo bevers en welpen dinsdag 18-7-2017

Vanmorgen bleef het wel akelig lang stil op de slaapzalen en om half negen besloten we om ze toch maar wakker te gaan maken.

Ook deze ochtend mochten de mensen, die corvee hadden, als eerste opstaan, daarna volgde de rest.

Na het ontbijt werd er weer opgeruimd en afgewassen en ondertussen gingen de bevers en Jasmine hun tassen inpakken, want voor hun was het de laatste dag.

De bevers en welpen vonden buiten op het schip een brief van de zeebarbaren, waarin stond dat ze de schat gestolen hadden en dat ze terug kwamen voor de andere schatten en we beter konden maken dat we weg kwamen.

Om de zeebarbaren te kunnen verslaan worden we verder opgeleid tot piraten.

Voor deze opleiding hebben we allerlei spellen gedaan, namelijk:

spijkerpoepen, paalwerpen, kogelstoten, onder een net door kruipen en proberen om een baksteen zolang mogelijk vast te houden.

Daarna was het weer tijd voor de lunch en corvee.

s’ middags hebben we in het bos paintbal gespeeld, met papierenbordjes,  wc papier en waterpistooltjes.

Daarna hebben we een wedstrijdje gedaan op de zeepbaan. Helaas hadden sommige kinderen hierna last van hun knieen .

Omdat de bevers deze avond naar huis gingen hadden we bbq op het menu staan. De keukenstaf had weer veel lekker eten voorbereid.

Vanwege het warme weer werd er weinig vlees gegeten.

Na het eten werd er natuurlijk weer afgewassen en kwam het moment dat we afscheid moesten gaan nemen van onze bevers en Jasmine.

Kapitano vertelde hen dat ze al een deel van de schat kregen, Sam mocht daarna de bevervlag omlaag doen.

Nadat we de bevers uitgezwaaid hadden en de afwas klaar hadden zijn we nog even naar het speeltuintje aan de overkant geweest.

En zoals altijd krijg je van het spelen weer veel honger, dus toen we terugkwamen werd er weer smakelijk van het vlees gegeten.

Om de rest van de week goed door te komen zijn we vanavond iets eerder naar bed gegaan.

Nu afwachten hoe laat het morgenvroeg wordt.