Zomerkamp Baarlo bevers en welpen donderdag 20 juli 2017

Vanmorgen had nest twee corvee. Deze ochtend hadden we weer uitgeslapen.
Toen hadden we weer lekker ontbeten. We hadden na het eten de slag der zeven zeeën gespeelt.
Toen het net leuk was, begon het keihard te regenen. Toen zijn we binnen spellen gaan spelen.
Toen de regen gestopt was gingen we naar het dorp. Toen moesten we de beurs pakken en gingen winkelen in het dorp.
Bijna iedereen had een fidged spinner gekocht.
Toen zijn we weer terug gelopen naar het scoutinggebouw.
 Toen zijn we weer gaan tekenen en spellen aan’t spelen.
Toen moesten we per nest pannekoeken bakken. Ze waren heerlijk! Daarna zijn we gaan douchen. En toen gingen we lekker slapen.

Nadine en Renzo

Donderdag  20 juli 2017

We weten niet wat er aan de hand is dit jaar, maar iedere ochtend worden ze steeds later wakker. We weten niet wat ons overkomt als ze om 8 uur
nog stil zijn op de slaapzalen.

Toen de welpen wakker werden ontdekten ze dat veel schoenen en slippers verdwenen waren en raakte ze een beetje in paniek.
Ze ontdekten een briefje waarop stond dat de zeebarbaren de schoenen hadden meegenomen en dat we nog wel gingen horen hoe we ze terug
 konden verdienen.. Alleen Senna was blij dat haar slippers er nog waren.

We gingen ontbijten en corveen. Het afwassen en afdrogen blijft toch lastig, vooral het afdrogen, vaak moet dit over gedaan worden.

Na het afwassen was het gelukkig droog en konden we buiten het spel, de slag der zeven zeeen gaan doen.

Ieder nest moest een zee uitzoeken en proberen om de bijbehorende kaartjes van deze zee te verdienen. Deze kaartjes konden ze verdienen om elkaar uit te dagen.. Er waren verschillende uitdagingen die ze konden gaan doen, ringwerpen, kriket, bloklopen, enz.

Helaas ging het weer hard regenen en onweren en moesten we naar binnen toe.

Daar hebben we  spelletjes gedaan en sommige kinderen vermaakten zich met vliegtuigjes vouwen of tekeningen maken.

Als lunch kregen we lekkere groentensoep en brood.

Daarna was het weer tijd voor het gebruikelijke corvee.

Gelukkig was het deze middag droog en konden we naar het dorp toe, want bij sommige branden het geld toch wel in de beurs. Afgelopen maandag waren we bij het zwembad geweest, waar we het geld niet konden uitgeven. Er werd toen gevraagd of ze nog een keer de kans kregen om het geld op te maken, want ze wilden het geld niet terug geven aan de ouders.

In het dorp werd de kruidvat leeg gekocht, vooral de spinners en snoep waren in trek. Sommige welpen hadden het geld nog niet op, dus gingen we nog even langs bij de COOP.

Op de terugweg zijn we nog even aan gegaan bij de restaria om een lekker ijsje te gaan eten.

Bij het gebouw hebben we nog even buiten gespeeld en toen hebben we alles klaar gemaakt voor het pannenkoeken bakken.

De bedoeling was dat we dit buiten zouden gaan doen, maar door de harde wind zijn we naar binnen verhuisd,omdat de vlammen uit gingen en alles weg waaide.

Ieder nest moest zijn eigen pannenkoeken bakken, helaas leverde dat toch enkele brandwonden op. Maar verder werd er heerlijk gesmuld van de pannenkoeken.

Toen we klaar waren met eten, moest ieder nest zijn eigen spullen afwassen.

Deze avond zijn de welpen onder de douche gegaan en na het douchen was het tijd om naar bed te gaan.
Deze avond ontdekte ook Senna dat haar slippers weg waren. De kleinere hadden nog even disco op hun slaapzaal en bij de grotere werd nog voorgelezen op eigen verzoek.

Bij de kleinere welpen werd het al gauw stil.

De grotere welpen kregen hun laatste waarschuwing en anders stond hun een verrassing te wachten. Om 00:10 uur was het nog niet stil en
werd iedereen uit bed gehaald voor een nachtelijke rondje rennen met Jolanda en Ida voorop.

Youri en Ron gingen ze achterna om de laatkomers aan te laten sluiten

Toen ze weer terug kwamen op gebouw doken ze hun bed in en na een laatste waarschuwing was het toch echt stil.

Nu maar weer afwachten hoe laat ze straks weer wakker worden..