Zomerkamp Baarlo bevers en welpen vrijdag 21 juli 2017

Deze ochtend hebben de welpen mogen uitslapen. Het was wel half 10 toen de laatste opstonden.

Tijdens het opstaan ontdekten we een briefje, waarop stond waar ze de schat konden vinden.

Na het eten en het corvee zijn we het bos ingegaan om een spel te spelen.

Tijdens het verstoppertje spelen ontdekten we in het bos onze schoenen.

Wat waren ze blij.

De barbaren werden meegenomen naar het gebouw.

In het gebouw werd op de brief gekeken waar de schat ongeveer zou moeten liggen.

We zijn op die plaats gaan zoeken en na een tijdje hadden we de schat gevonden.

Na het vinden van de schat ontdekten we dat er helaas mieren bij de snoepjes zaten, dus deze hebben dan ook maar weggegooid.

Hierna volgde de rechtzaak tussen kapitano J Lo en de Barbaren. De rechter hoorde de verhalen aan van beide partijen en daarna mochten de welpen een voorstel doen welke straf de barbaar zou krijgen.

Als eerste kwamen ze met het voorstel dat de barbaren moesten corveeën, de rest van het kamp.

De rechter vond deze straf te mild en vroeg aan de welpen om een nieuw voorstel te doen.. Het volgende voorstel was dat de welpen leiding werden en de barbaren welpen en dat de leiding dan de gehele dag mocht loomen.

De rechter heeft als straf uitgesproken dat de barbaren loombandjes in hun haren kregen en dat ze de volgende dag om 12 uur een foto moeten
 maken hiervan.

De kapitano kreeg als straf dat zij ijsjes moest trakteren.

Er werd gelijk begonnen met het maken van staartje bij de barbaren en allerlei andere versieringen die de barbaren moesten omdoen.

Na het middageten en het corvee hebben we buiten verschillende activiteiten gedaan. Zo zijn we begonnen met een shuttlerun, daarna hebben
we het spel met de houten poten gespeeld. De bedoeling was dat we met steeds minder voeten naar de overkant kwamen. Omdat het weer zo lekker warm was hebben we nog een spel met waterballonnen gedaan.

Omdat de scouts een leiding probleem hadden werd Youri door Chris en Bart opgehaald. Maar onze welpen zouden onze welpen niet zijn als ze
Chris en Bart niet hadden begroet met enkele waterballonnen.

Zoals gebruikelijk hadden we ook deze laatste kampdag friet en knakworst op het menu staan. Er werd smakleijk gegeten en door sommige welpen meerdere keren opgeschept.

Deze avond kregen we bezoek van de welpenspeladviseurs (Leon en Corrie) van de Regio en werd Imke opgehaald.

De regioadviseurs waren op ons kamp, omdat we een prijs hadden gewonnen tijdens de speurtocht op de welpendag.

We kregen een oorkonde met de winnende foto erop en het spel kubb.

Na dit officiële gedeelte hebben we Imke uitgezwaaid en zijn we binnen nog een paar rondjes bingo gaan spelen.

Nadat Akela had medegedeeld dat we de volgende ochtend om half 8 moesten opstaan hebben we nog kampvuur gehad. Iedereen die moe werd
mocht naar bed toe gaan. Aan het kampvuur hebben we marshmallows en gemaakt en wat gedronken.

Toen de verhalen van de oudste welpen toch iets te spannend werden, zijn de jongere naar bed gegaan. Ook de oudere volgden later, omdat het te
onrustig werd. Na enkele waarschuwingen was het vrij snel stil.