Zomerkamp Baarlo bevers en welpen woensdag 19-7-2017

Vandaag hebben we gegeten het was heerlijk.

Toen gingen we naar buiten en hebben we het piratengeldspel gedaan,

Justin heeft gewonnen met 240 punten.

Daarna hebben we de houten koker gezocht naar heel lang zoeken

Had peter hem gevonden .

In die koker zaten drie schatkaarten,we gingen op een rij op de weg staan

We gingen de groepen verdelen

Toen gingen we op de berg het spel uitleggen

En daarna gingen we het spel spelen dat duurde lang

Het team van jolanda had gewonnen.

Toen kwamen we terug naar het scoutinggebouw

En gingen we lunchen we kregen een verassing genaamd een sandwich

Daarna begon het te onweren en wij gingen binnen  loomen,tekenen,bordspelletjes

Toen gingen we de pionen versieren met papier en plakpland

Toen hebben we binnen vrijetijd gekregen.

Daarna hebben we avondeten gegeten toen het toetje.

We moesten een zin maaken van de letters die we in het bos gevonden hebben

De zin was zoek in speeltuin toen vonden we een brief waar twee gaten in zaten

Toen mochten we ongeveer tien minuten in het speeltuintje spelen,

We gingen terug naar het scoutinggebouw en gingen we bingo doen

Toen gingen we dit type justin was moe toen gingen we slapen

Groetjes senna,sterre,justin

Woensdag 19-7-2017

Vanmorgen waren de welpen nog erg lang stil. Om half 9 hebben we de lichten maar eens aangedaan, langzaam ontwaakte iedereen.
Iedereen heeft zich aangekleed en nadat de welpen van nest 4 de tanden hadden gepoetst konden hun al beginnen met de tafeldekken.

Na het ontbijt en de corvee hebben de welpen hun tassen opgeruimd zodat alles in de tas zat en niet rond slingerde.

Daarna zijn we het piratengeld spel gaan spelen. Iedereen had een stapeltje met kaartjes met verschillende getallen. De welpen moesten elkaar gaan tikken, als je getikt was, moest je een kaartje afgeven. Het was de bedoeling dat je op het einde zoveel mogelijk punten had verzameld.
 Justin had de meeste punten weten te verzamelen, 240 punten.

Na het piratengeldspel kregen de welpen van akela te horen dat ze s’nachts de zeebarbaren op het terrein had gezien en dat ze had gezien dat ze met iets kleins het terrein op kwamen, maar met iets groots weg gingen. De welpen gingen zoeken wat de zeebarbaren hadden achtergelaten.

De welpen moesten lang zoeken want ze liepen 10 keer langs de koker zonder dat ze hem gezien hadden, na wat hints van de leiding werd de koker uiteindelijk door Peter gevonden.

In de koker zaten 3 schatkaarten met gekleurde figuurtjes op. De welpen werden in 3 groepen verdeeld
en gingen aan de overkant in het bos in de volgorde hoe de figuren op de schatkaart stonden zoeken.
Als ze het goede kaartje gevonden handen, moesten ze terug naar de verzamelplaats en daar werd het figuurtje afgetekend en konden ze het volgende figuurtje gaan zoeken.

Het groepje van Kay had het snelste alle figuurtjes in de juiste volgorde gevonden.

Zij gingen als een tirelier. Daarna zijn ze de andere groepjes nog gaan
 helpen.

Toen we terug in het gebouw kwamen had de keukenstaf sandwiches voor ons  gemaakt, ook was er nog macaronisalade.

Na de lunch wilde we verder gaan met de figuurtjes die in het bos lagen, want hier stonden namelijk letters opwaar je een zin mee kon vormen op de locatie te vinden waar de schat zou liggen, maar helaas begon het heel hard te regenen en te waaien.

We zijn toen met ze allen binnen gaan zitten. Iedereen kon doen waar hij zelf zin in had. Een paar kinderen en leiding speelde menserger je niet of 3D ganze bord.

Sommige maakte liever een tekening of een liefdes tekening voor een ander. Kayleigh maakte een brief voor mama en papa.

We hebben daarna in nesten alvast pionnen versierd voor een spel dat we van de week gaan doen. Daarna hebben de welpen nog even iets voor zich zelf gedaan.

We aten vanavond pas rond 18:30 omdat we laat geluncht hadden.
De keukenstaf had weer lekker voor ons gekookt.
Aardappelen of puree, sperziebonen of sperziebonen met spekjes of sperziebonen met gebakken uien en spekjes en we konden kiezen uit:
speklappen, frikadellen of hamburgers, deze waren nog over van de bbq en als toetje een beker bosvruchten yoghurt.

De welpen mochten even vrij spelen tot de corvee klaar was door nest 1.

We gingen verder met de gekleurde figuurtjes van de ochtend die we in het bos hadden gegevonden. Er moest een zin gevormd worden.
Uiteindelijk kwam er dat de schat in de speeltuin lag.

Iedereen rende snel naar de speeltuin, maar ook nu werd er niet goed gezocht en moest de
leiding toch weer wat hints geven. Nadine stond er bijna naast maar zag het niet. Kay vond uit eindelijk geen schatkist, maar een brief en daar stond op dat de zeebarbaren het ze niet makkelijk gingen maken, dus er was nog geen schat.

De welpen speelde nog even in het speeltuintje. Onder tussen zetten de leiding alles klaar voor een ouderwets bingo spel met leuke prijsjes. De welpen waren heel gedreven en geconcentreerd tijdens de bingo. Tussen door deden we nog een chips rondje.

Na 3 rondes bingo gingen de welpen tanden poetsen en naar bed. Het was in de grote zaal erg snel stil. In de kleinere zaal bij de oudere welpen was het wat langer rumoerig.