Zomerkamp Baarlo bevers en welpen zondag 16-7-2017

Vandaag begon het zomerkamp 2017 in Baarlo .

We begonnen met openen,daarna gingen we afschijd nemen van de ouders.

Toen kregen we vrije speeltijd. Daarna gingen we onze tassen uit pakken en matjes of Luchtbed opblazen. Daarna kregen we weer vrije speeltijd. Toen kregen we heerlijke groentesoep. En toen hadden we weer heel even speeltijd.

Daarna kregen we broodje hamburger,frikandel of kroket.

En met sauzen evt tomaat komkommen sla .

Toen was Ida als piraat verkleed.van Ida kregen we een bandana.en gingen we per nest drie banken halen en gingen borstworstelen dat was erg leuk .toen mochten we weer spelen ,toen deden we drie is te veel ,ook heel leuk.toen kreeg Peter kralen in zijn haar.

En dit allemaal is gescheven door Imke,Eva en Tatum.

Baarlo is fantastic.

Vandaag begon het zomerkamp voor de bevers en welpen in Baarlo.

Dit jaar zijn we te gast in het gebouw van Jong Nederland.

Als leiding en kookstaf zijn we al een dag eerder naar Baarlo vertrokken om alles klaar te maken voor deze week.

Om 20 minuten voor 2 arriveerde al de eerste welpen en bevers.

Toen iedereen aanwezig was werd de kampweek geopend met het beverlied en welpenopening.

Shanya mocht de bevervlag en Justin mocht de welpenvlag ophijsen.

Na het openen zijn we de slaapzalen gaan inrichten, de andere kinderen mochten  even zelf buiten spelen.

Zelf werd er een spelletje mens erger je niet gedaan, waarbij Renzo wel een speciale techniek had om 6 te gooien.

Al gauw was het 5 uur en gingen we soep eten, omdat het hoofdgerecht nog even op zich liet wachten gingen we nog even spelen.

Het hoofdgerecht bestond uit een broodje frikandel, hamburger of een kroket met sla, komkommer, tomaten of uitjes.

Na het eten had nest 1 corvee en mochten zij voor de eerste keer afwassen.

Toen het corvee klaar was werd het kamp officieel geopend door kapitein J Lo.

Zij vertelde dat de zeebarbaren achter haar schat aanzaten.

Kapitain J Lo vertelde dat de bevers en welpen opgeleid zouden worden tot piraten. Iedereen kreeg een rode bandana met het kampteken er op.

Daarna de begon de eerste opdracht van de opleiding, we gingen borstworstelen.

2 nesten gingen tegen elkaar borstworstelen. De bedoeling was om met het gebruik van de borst elkaar te proberen uit het veld te krijgen.

De bevers en welpen kregen daarna een scorekaart, waarop de antwoorden van de doordenkertjes kunnen worden ingevuld.

Iedere dag zullen 2 doordenkertjes opgehangen worden. Eens kijken hoe hun hersenen werken deze week.

Ryan, Kay en Rob gingen samen met Rikki Tikki Tavi het kampvuur aan maken, daarna hebben we nog even gezellig bij het vuur gezeten en
geprobeerd om popcorn te maken.

Toen het donker begon te worden, gingen de eerste bevers naar bed en al gauw volgde de rest.

Nu maar hopen dat we allemaal een goede nachtrust krijgen.