Zomerkamp Bevers / Welpen 2015 :: 23 juli 2015

Vandaag mochten de welpen uitslapen tot 8:30 uur omdat het programma van vandaag toch niet zo vroeg begon.

Natuurlijk werd er eerst corvee gedaan, Mike, Sindy, Megan en Vera zorgde ervoor dat de tafels gedekt werden en dat het eten er op kwam te staan.

Na het ontbijt moesten we ook een lunchpakket maken om straks mee te nemen.

Na het eten hebben Evi, Maud, Sterre, Michiel, Stefan en Ben afgewassen.

De andere welpen hebben hun zwemtas verder ingepakt, voor zover dit nog niet gebeurt was.

De welpen meisjes gingen hun tassen en bedden in pakken omdat zij vanavond naar huis gaan.

Om 11 uur zijn we vertrokken richting het zwembad, omdat niet iedereen tegelijk mee kon rijden zijn we in twee groepen gegaan.

We zijn naar het zwembad “In de Bende” te Landgraaf gegaan.

Omdat we mooi weer verwachte zijn we op de buiten ligweide gaan zitten, maar dit viel qua weer toch wel een beetje tegen.

De welpen hebben zich kostelijk vermaakt in het zwembad.Hier waren o.a glijbanen, duikplanken, bubbelbaden en ook een buitenbad. Alleen het water daar was erg koud , maar echte welpen gaan daar natuurlijk gewoon in.

Tussen door hebben we ook ons lunchpakket genuttigd en hebben veel welpen hun zakgeld proberen op te maken.

Helaas moesten we weer op tijd naar huis , omdat er bbq op het menu stond en om 19:30 uur de meisjes welpen werden opgehaald.

Dus iedereen pakte zijn spullen om te gaan douchen en aan te kleden.

Nadat alle welpen hun spullen gepakt hadden en richting kleedkamer waren, lag de weide nog bezaaid met verschillende schoenen (6 paar) 2 onderbroeken, korte broek, 2 scouting T shirts en een pet. Al gauw kwamen de eerste welpen zich melden, toen ze merkte dat ze op blote voeten naar buiten moesten gaan. Ook de eigenaar van 1 onderbroek en de korte broek heeft zijn kleren laten ophalen nadat hij in de kleedkamer er achter kwam dat er toch iets miste. De overige spullen hebben we terug gegeven aan de welpen in de hal van het zwembad.

Terug bij het gebouw zijn we begonnen met de voorbereidingen van het kampvuur.

De welpen zijn hout gaan sprokkelen in het bos en de beheerder van het gebouw kwam nog de laatste reparatie doen aan de BBQ plaat.

Diny en Carina, onze keukenstaf van deze week hadden weer lekkere salades en gerechten klaar gemaakt voor bij de bbq.

We hebben heerlijk gegeten.

Om 19:30 uur kwamen de ouders van de meisjes welpen, helaas gaan zij ons vandaag verlaten.

Als afsluiting mochten de welpen meisjes in een vliegtuig gaan zitten en deden de jongens welpen de sluiting van de welpen maar dan in aangepaste vorm. In plaats van Jungle werd nu Australië gezegd.

Nadat de welpen meisjes naar huis zijn gegaan hebben we bij de kampvuur plaats nog Marshmallows gebakken. Johannie las het verhaal van meneer Doewanjee voor.

Deze avond hebben we ook nog film gekeken Ratatouilli, maar niet alle welpen en leiding hebben deze film af kunnen zien omdat de oogleden toch iets te zwaar werden.

Na de film zijn we allemaal gaan slapen.

Welterusten en en tot morgen.