Zomerkamp Bevers / Welpen 2015 :: 20 juli 2015

De eerste nacht van de bevers en welpen op het zomerkamp is goed verlopen.

Al voor half 7 gingen de eerste oogjes en mondjes open, maar het was echter nog te vroeg om op te staan.

Om half 8 was er echt geen houden meer aan en zijn we langzaam aan op gaan staan.

Deze ochtend hadden Aram, Duncan, Tatum en Anne als eerste van deze week corvee. Hun taak was om deze dag de tafel te dekken en af te ruimen

Na een heerlijk ontbijt, toen de buikjes goed gevuld waren, was het tijd voor de tweede groep om corvee te gaan doen. Deze groep bestond uit Laura, Jasmine, Casper, Mike, Jarno, Michiel, Bo S en Megan. Zij mochten vandaag afwassen en afdrogen. De andere welpen en bevers mochten ondertussen even buitenspelen.

Toen werd het tijd om door te gaan met ons programma omdat we nog naar Rusland moesten gaan hebben we het vliegtuig genomen. Natuurlijk hoorde daar ook een instructiefilmpje bij. Deze keer werd dit verzorgd door Mega Mindy. Na een lange vlucht zijn we geland in Rusland en moesten we natuurlijk door de paspoort controle.

In Rusland zijn we gestart met het bouwen van boten, van piepschuim. Morgen gaan we uitproberen welke boot het beste vaart.

Om half 1 zijn we gaan lunchen en werd er weer corvee gedaan.

Helaas konden we niet verder gaan met ons middag programma, omdat het nog steeds regende.

Dus hebben we binnen gezelschapsspellen gedaan.

Na gecontroleerd te hebben of ons middagprogramma door kon gaan en nadat de bui over was zijn we met behulp van een speurtocht naar onze bestemming gegaan.

We zijn naar de speeltuin “de eendracht” gegaan, dit is een speeltuin in Eygelshoven die bemand wordt door vrijwilligers. Helaas ook daar begon het weer met regenen, maar de bevers en welpen speelde gewoon door. Ze hebben zich goed vermaakt.

Om half 6 zijn we weer terug op het gebouw, want de kookstaf zat te wachten met het avond eten.

We hebben heerlijk gegeten. We hadden een varkenslapje, gebakken aardappeltjes, erwten met worteltjes en een ovenbonenschotel.

Na het corvee zijn we aan het avondspel begonnen. In het bos hebben we een smokkelspel gespeeld.

We moesten proberen om zoveel mogelijk drugs te kopen bij de dealers en dit dan te verkopen op de centrale post zonder getikt te worden door de politie.

Toen werd het al donker in het bos en zijn we terug gegaan naar het gebouw.

Daar werd het verdiende geld geteld en Daphne was de winnaar.

Meneer Doewanjee vertelde weer een verhaal over het land waar we morgen naar toe gaan.

Omdat we toch wel een beetje vies waren geworden zijn we nog met zijn allen gaan douchen en daarna ons bed in gekropen.

Welterusten en tot morgen.