zomerkamp bevers en welpen vrijdag 12 juli

Zomerkamp Roermond

Vrijdag 12 juli 2019

Vandaag beginnen we aan onze laatste volledige kampdag.

Het was lang stil op de slaapzalen. Om half negen begon er wat beweging op de slaapzalen te komen. Iedereen ging zich wassen en aankleden. De avond van te voren hadden de welpen samen met de kookstaf wat geregeld De leiding mocht dan ook niet in de eetzaal komen. De welpen dekte de tafel en maakte ontbijt voor ons.

Toen alles klaar was mocht de leiding naar binnen. We waren erg verrast.

Na het ontbijt en corvee gingen we onze tassen inpakken, zodat we dat morgenvroeg niet meer hoeven te doen.

Er werd nog even buiten gespeeld totdat het programma begon. Deze ochtend gingen we van een T-shirt een tas maken.  Eerst moesten we iets tekenen op het T-shirt en daarna vertelde Mariska hoe we van het T-shirt een tas konden maken.

Tijdens de lunch mochten we zelf een broodje gezond maken, dit vonden we allemaal erg lekker.

Ook nu moest er weer afgewassen en opgeruimd worden, dit keer door nest rood

Deze middag gingen we verschillende workshops doen, te weten dasring maken, schilderij en sleutelhanger maken en iets lekker maken op het kampvuur.

Gelukkig mochten we weer vuur maken want het was alarmfase 1, maar nu hadden we de pech dat het ging regenen. Met enkele sterke welpen hebben we de partytent dichter bij het vuur gezet, zodat we wel een beetje droog konden zitten.

De welpen vonden alle workshops erg leuk en er zijn leuke dasringen, schilderijen en sleutelhangers gemaakt.

Omdat het weer ons nog steeds niet mee zat en we buiten wilde bbq’en hebben we de party tent weer verplaatst richting het gebouw.

De kookstaf had allerlei lekkere salades gemaakt en Baloe had goed zijn best gedaan om het vlees op de BBQ te bakken. Iedereen heeft lekker gegeten.

Na het eten had nest geel corvee en nest rood moest het buiten terrein opruimen.

Samen hebben we de tafels en de stoelen weer naar binnen gebracht.

Toen alles klaar was moesten we naar binnen gaan en in een kring staan.

Jolanda vertelde dat we de totems gingen uitdelen, die de welpen deze week voor de leiding hadden gemaakt. Het was erg leuk om te zien hoe de welpen over ons denken. Ze moesten tijdens het uitreiken ook vertellen waarom ze deze totem hadden gemaakt .

Na het uitreiken van deze totems werd ik nog erg verrast.

De welpen hadden stiekem, dus zonder dat ik er iets van gemerkt had nog iets leuk voor mij (Akela) gemaakt als afscheidscadeau.

Ook kregen Margret en ik nog een mooie bos bloemen. Margret gaat namelijk ook stoppen met leiding geven.

Na een dikke knuffel van alle welpen zijn we door gegaan met het programma.

Buiten hebben Rikki Tikki Tavi en Mang nog een dans optreden gedaan.

Er gingen steeds meer welpen mee doen en ze hebben op verschillende liedjes een dansje gedaan. Het was een gezellige boel

Ondertussen waren enkele welpen even bij de buren gaan kijken, want daar was wel iets vreemds aan de hand.. Na een tijdje zijn Liam en Dean toch maar even naar binnen gegaan om te vragen wat daar allemaal gebeurde. Het bleek een Kung Fu vereniging te zijn.

We hebben de avond afgesloten met een Suske en Wiske film.

Alle welpen hebben hun bed en slaapzak in de grote zaal gelegd en nu maar kijken hoelang ze wakker blijven.