Zomerkamp Bevers / Welpen 2015 :: 24 juli 2015

Dit verslag is mede geschreven door Duncan en Bo S. beide 9 jaar oud

“Vanochtend kwamen Baloe en Akela ons wekken met het nieuws dat we de hulp leiding mochten wekken naar eigen idee. Iedereen koos meteen voor een pan of deksel. We slopen stilletjes naar de slaapzaal van de hulpleiding , helaas was Youri al wakker. Al snel ontstond er een enorm lawaai. Toen iedereen wakker was gingen we ontbijten. Eerst een boterham met vlees of kaas was de afspraak.

Na het eten gingen de kinderen die moesten afwassen aan het werk, de anderen welpen mochten buiten spelen. Eerst eigen keuze en daarna trefbal. Na een tijdje floot Akela en moesten we om het kampvuur gaan zitten. Jelle vertelde dat we vandaag in Frankrijk waren en vroeg ons wat ze daar eten.

Akela zei dat 4 personen stokbrood gingen maken zij moesten zelf deeg kneden en daarna moest dit rijzen.

En de rest gingen de gasfornuizen klaar zetten en daarna een spelletje trefbal doen.

Daarna gingen we naar binnen om een kampverslag te schrijven, dit vonden de meeste welpen toch wel moeilijk.

Na een tijdje was het tijd om wentelteefjes ( boterhammen met een mengsel van melk, ei en suiker te gaan bakken. Die mochten we lekker op eten mmm….

En dan was er nog het stokbrood dat was ook lekker!!!

Toen waren we klaar met eten. De kinderen die corvee hadden gingen aan de slag.

Even later waren ze klaar . We mochten vrij spelen, de tijd vloog voorbij.

Toen gingen we waterspelletjes spelen. Eerst moesten we met een beker in onze mond over banken

en tafels klimmen en dan een bekertje met water over ons hoofd naar achteren laten gaan wie op

het einde het meeste water in de bak had was gewonnen. Toen gingen we een waterballonnenspel

doen, dat was heel leuk. ’s avonds aten we friet met knakworst. Het was heel lekker, daarna mochten

wij ( Duncan en Bo ) dit verslag maken en daarna gingen we naar bed.

Groetjes van Duncan Bo en Ryan.