zomerkamp bevers en welpen woensdag 10-7-2019

Zomerkamp bevers en welpen

Woensdag 10 juli 2019

Deze ochtend bleef het al wat langer rustig op de slaapzalen.

Iets na achten zijn we begonnen met op staan. De welpen die corvee hadden zijn als eerste opgestaan.

De rest volgde maar niet. De dames hadden een probleem omdat ze niet wisten welke broek ze aan moesten doen.

De jongens waren aan het wachten tot Jolanda eindelijk kwam dat ze ook op mochten staan.

Na het eten werden de dagelijkse winnende totems uitgedeeld en is er weer afgewassen en de overige welpen moesten eerst de blauwe bal zoeken. Deze was gelukkig snel gevonden, daarna heeft iedereen zijn tas opgeruimd. Alleen bij Jelle is nog een bom ontploft, maar dat wordt nog opgelost.

Deze dag hadden we op het programma staan: sport en spel.

We begonnen met ballonnen trap, maar de ballonnen gingen telkens stuk door het hoge droge gras.

Daarna hebben we fopbal, chinees voetbal, bokkerijders spel en boogschieten met punten.

Deze middag moesten de welpen zelf voor hun lunch zorgen. Ze hebben hun eigen pannenkoeken gebakken. Een aantal welpen vonden het leuk om voor alle leiding de pannenkoeken te bakken. Wat bofte we toch.

Na de lekkere lunch en het afwassen begonnen we aan het vervolg van de sport en spel dag. Een ballon pletten met je billen was toch geweldig en zo volgde er veel leuke spellen. 1 en al water pret.

Vanavond hebben we aardappelbolletjes, t bone hamburgers en gemengd groenten gegeten, we kregen als toetje een lekker ijsje.

Na het eten werd er corvee gedaan. Daarna hebben de welpen totems voor de leiding en kookstaf geknutseld en er werd ijverig gewerkt, de leiding werd ook weg gestuurd.

Vanavond zijn de welpen om 20:30 de pyjama gaan aan doen en lekker op tijd in bed gekropen. De meiden hebben de kamer voor het slapen gaan nog even goed in gespoten met muggenspray.