Zomerkamp Bevers / Welpen 2015 :: 19 juli 2015

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt met spek en eieren is de tijd aangebroken om als leiding de laatste voorbereidingen te doen .

Daarna is het wachten tot dat de eerste bevers en welpen arriveren op de kampplaats.

Vandaag lezen jullie het verhaal van onze bever Jelle 6 jaar

“Vandaag al heel vroeg om 7:30 ben ik op gestaan en heb ik mijn tas ingepakt.

Na een lekker ontbijtje ben ik nog even gaan fietsen buiten.

Toen was het tijd voor een kopje soep en daarna heb ik mijn spullen, met een beetje hulp van mijn moeder naar de auto gebracht.

Nu kan de reis naar mijn eerste echte beverkamp in Eygelshoven beginnen

Mijn eerste indruk op het kamp was dat er wel heel veel mensen waren, dat vond ik toch wel een beetje vreemd.

We hebben met de hele groep het kamp geopend door de welpenopening te doen.

Omdat we elkaars namen nog niet wisten hebben we een kennismakingsspel krantenmep gedaan. Akela vertelde in welke zalen we gingen slapen en daarna hebben we onze bedden klaar gemaakt.

Ik mocht kiezen of ik bij de bevers of bij de jonge welpen wilde gaan slapen. Ik heb ervoor gekozen om bij de bevers te gaan slapen. Want de jonge welpen vind ik toch nog een beetje vreemd.

Nadat iedereen zijn bed had klaar gemaakt zijn we begonnen met het kampthema.

Het thema van dit jaar is een reis om de wereld en volgen we de avonturen van meneer Doewanjee.

Omdat meneer Doewanjee al zijn spullen is kwijt geraakt hebben we het grote chaos spel gedaan in het bos.

Om in het bos te komen moesten we over een zelf gemaakte brug lopen, dit vond ik best wel een beetje eng. We moesten in het bos spullen gaan zoeken van meneer Doewanjee.

Onze groep heeft gewonnen, want we hadden als eerste de spullen gevonden.

Daarna hebben we nog even in het bos gespeeld en was het tijd om te gaan eten.

Ik heb kippensoep en een broodje frikandel gegeten.

Als avond programma hebben we vlaggen gemaakt van de landen waar we deze week naar toe gaan.

Meneer Doewanjee vertelde nog een verhaal over een avontuur dat hij had meegemaakt en wij moeten deze nacht bedenken waar we morgen naar toe gaan.

Om naar alle landen te reizen hebben we een paspoort gekregen met onze naam en foto erop.

Het begon buiten al langzaam aan donker te worden en hebben we een kampvuur gemaakt.

Ik heb nog even buiten gespeeld en daarna ben ik naar bed gegaan.

Ik vond het een hele leuke eerste dag”.

Morgen lezen jullie weer een verhaal van een andere welp of bever.