Zomerkamp Weert Dinsdag 26-7-2016

Het was lang stil deze ochtend. Kwart over 8 kwam er toch geluid uit de bever slaapzaal. Om half negen hebben we toch ook maar de laatste slapende welpen wakker gemaakt.
Justin, Twayn en Ailin mochten deze morgen de tafel dekken voor het ontbijt. Na het eten hadden Kurt, Peter, Jason, Mexxie, Jelle , Senna en Sterre corvee. Zij moesten de tafels afruimen en afwassen. Justin, Ryan en Ailin hadden de slaapzalen gecontroleerd of ze nog schoon waren.

Toen al het corvee klaar was, vertrokken we met auto’s naar kinderpretland. Helaas moest de leiding meerdere keren rijden om ons bij de speeltuin te krijgen.
Toen de meeste van ons er waren zijn we alvast naar binnen gegaan en aan de kassa gemeld dat er nog enkele kinderen en leiding onderweg waren. Dat was geen probleem en we konden de speeltuin al in.
Eenmaal binnen en we een verzamelplaats hadden gevonden, gingen de bevers en welpen de speeltuin in. We hadden afgesproken dat we om half 2 zouden gaan lunchen, daarna hebben we nog verder gespeeld. Omdat de bevers vanavond naar huis gingen, moesten we op tijd terug naar het HK om te bbq’en.
Blijkbaar was de speeltuin voor Vienna en Kurt toch te vermoeiend en hebben zij het autoritje dan ook  niet helemaal wakker mee gemaakt.

Vienna, Senna en Bo hebben de tafels gedekt voor het bbq’en. Toen wij in de speeltuin waren hadden Diny en Michelle heerlijke salades en andere lekkernijen gemaakt. Chris had de taak om het vlees te bereiden.
Na het eten hebben Jasmine, Sindy en Sterre de tafels afgeruimd. De afwas hebben we even laten staan, omdat de bevers om half 8 opgehaald werden en we samen met de bevers gingen sluiten.
Ida las een brief voor dat de schat van opa was gevonden. Colin kwam aangerend met een schatkist met daarin de schat voor de bevers. Na het omlaag halen van de bevervlag en het zingen van het beverlied namen we afscheid van de bevers. Kurt had nog uitgedeeld, omdat dit zijn laatste keer was bij de bevers.

Na deze sluiting mochten Floris, Jason, Michiel en Noah beginnen aan de afwas.

De welpenmeisjes hadden deze avond meidenavond. Zij gingen bodylotion maken, een potje hiervoor werd versierd met een naamkaartje. Daarna hebben ze een maskertje gemaakt. Hierna hebben ze gedoucht, de nagels gelakt en de haren ingevlochten.

De welpenjongens hadden een casino avond en moesten met verschillende opdrachten munten verdienen. De opdrachten waren armpje drukken, hoger lager, raden hoeveel muntjes iemand in de hand heeft, wie gooit het hoogste aantal ogen en sjoelen.

Na een gezellige avond was het toch weer tijd om naar bed te gaan.

 

V. van den Biggelaar
line

Copyright © 2011-2022 Scouting Jeanne d'Arc Susteren, All Rights Reserved ¦ Disclaimer
Design by FlexZa Design ¦ Powered by WordPress

wagggs.org scouting.nl scout.org