Limburg on the Loose!

19, 20 en 21 mei vonden de Scouting Fundays plaats in Walibi. Een goed moment om ons met een hoop scouts uit de Westelijke Mijnstreek te wagen boven de rivieren.Scouts uit  Munstergeleen, Susteren, Limbricht en Ulestraten trokken vrijdagavond 19 mei naar Biddinghuizen om onze streek te vertegenwoordigen onder de zeespiegel. De rit was lang, het opzetten van de tenten duurder nog langer. Dat harde werken en de ingewikkelde logistiek werd even recht getrokken door de macaroni die de moeder van Daisy speciaal voor ons had gemaakt. Voor het slapen gaan werd er bij kaarslicht gezellig gekeuveld en daarna zochten we snel onze nesten op om de dag erna Walibi World onveilig te maken.

Zaterdagochtend zorgden we aangevoerd door Bas en Tim voor een flinke pan “sjpek mit ei” en goed gevoed gingen we op pad. Alle attracties werden grondig uitgetest en om zes uur werd er triomfantelijk teruggekeerd naar het kampterrein waar het feestmaal nog moest beginnen. Gewapend met een skottelbraai en een doos frikandellen hebben we onze bourgondische en gastvrije kanten laten schitteren tussen onze Hollandse buren, die het maar wat vreemd vonden dat onze groep een mengelmoes van dassen bleek te zijn. De geuren van onze grillpraktijken lokten schuwe Explorers uit hun tentjes en deze konden meegenieten van onze kookskills. Toen het donker viel lokten de klanken van de coverband ingehuurd voor het FundaysFeest ons uit de tent en er werd tot diep in de nacht gedanst, gesprongen en heel vals meegezongen.

De zondagochtend viel zwaar. Met de slaap in onze ogen werd het ontbijt uitgerukt en “spjek mit ei” was inmiddels een traditie. Opruimstrategieën werden besproken en na het ontbijt werd er hard gewerkt om op tijd in het park te komen. Het zonnetje scheen en de aanhanger was gevuld. Tijd om een onvergetelijke indruk op Flevoland achter te laten. In de Splash Battle, kwam niemand er droog vanaf, vete’s werden uitgevochten en voortgezet in de botsauto’s. De Crazy River besloot er mee op te houden en aangezien de volledige groep vast zat werden er moderne communicatiemiddelen ingezet om contact te houden. Via Facetime kon iedereen met Marieke en Lisa meegenieten, die het beste uitzicht van allemaal hadden en stilstonden op het hoogste punt van de attractie. Tegen het einde van de middag was het tijd om vaarwel te zeggen tegen Walibi en “truk noa ’t zuuje” te gaan. Er werd nog even snel een afscheidsdiner gehouden bij “De Lucht” waar grootse plannen ontstonden. Nog voor het einde van het weekend was er al een reünie geboren. Het laatste deel van de reis werd opgeluisterd door een heuse carpoolkaraoke en het feest van zaterdagavond werd nog even voortgezet tot we in Susteren arriveerden. Daar kwam het weekend definitief ten einde.

Wordt vervolgt!

Fundays 2017