Lid worden?
Scouting Jeanne d’Arc Susteren! wie wil daar nu niet bij?

Zit jij al bij Scouting of wil je er graag bij? Dat kan natuurlijk! Onze Scouting staat altijd open voor nieuwe leden in alle leeftijdscategorieën! Hoe gaat het lid worden in zijn werk en wat komt er allemaal bij kijken? Hier vind je links naar deze informatie en wie weet kunnen we jou snel begroeten bij onze vereniging!

Is Scouting wat voor jou? Proefdraaien.
Heb je ons gezien tijdens een activiteit of zit je vriendje of vriendinnetje ook op Scouting? Lijkt het je leuk, maar weet je het niet zeker? Om te kijken of Scouting wat voor jou is kan je eerst met een vriend/vriendin die al op Scouting zit een keer mee komen.

Bij Scouting Jeanne d’Arc Susteren hebben we de mogelijkheid om je een aantal opkomsten mee te laten lopen! Je kunt voor niets 3x meelopen met Scouting! Als je dan besluit dat Scouting wat voor je is, kun je daarna lid worden.

Voor het meelopen moet je jezelf wel even opgeven. Dit kan bij het secretariaat.

Scouting is wat voor mij! Hoe word ik lid?
Ja, jij vind Scouting leuk? Helemaal super, dan wil je natuurlijk lid worden. Dat is gelukkig eenvoudig gemaakt.  Eerst moet er contact opgenomen worden met het secretariaat. In overleg met jou wordt er bekeken in welke groep (speltak) je het best terecht kunt. Daarna wordt er nog even kort overlegt met de speltakleiding, of het mogelijk is. Hierna kun je meekijken.

Na drie keer kijken wil je er nog steeds bij? Je kunt via de leiding een inschrijfformulier bemachtigen (of hier downloaden), deze moet compleet ingevuld bij de leiding ingeleverd worden. Dit formulier is tevens de opdracht voor het innen van de contributie, maak dus een kopie voordat het formulier wordt ingeleverd.

Uniform
Ieder lid van Scouting is te herkennen aan zijn of haar blouse in de bekende groene, beige of rode kleur, je hebt het vast wel eens gezien. Hoe werkt het nu precies met de blouse?

Scoutfit
De blouse heet bij Scouting het uniform, of wel Scoutfit. Dit uniform is gemaakt van speciale stof die tegen een flinke stoot kan en ook nog eens handig van pas kan komen bij bijvoorbeeld een kampvuur (bescherming tegen vonkjes). Iedereen bij scouting draagt een Scoutfit. Als je lid wordt van Scouting hoef je niet perse direct vanaf het eerste moment een uniform  te hebben, maar als je besluit om bij Scouting te komen is dit wel nodig.

Hoe kom ik aan zo’n uniform?
Een uniform is te koop bij de ScoutShop. Dit zijn winkels met alleen maar spullen die handig kunnen zijn voor Scouting, zo ook het uniform. De dichtstbijzijnde Scoutshop is in Sittard. Voor informatie (en een eventuele bestelling) kun je daar terecht. Ook is het mogelijk te bestellen op de website van de Scoutshop. Hier wat snel links:

Contributie, hoeveel?
Bij iedere vereniging moet er betaald worden voor het lidmaatschap, dus ook bij onze vereniging. Scouting is in principe voor iedereen, daarom proberen we de kosten zo laag mogelijk te houden.

De contributie staat los van een eventuele bijdrage aan speciale activiteiten en ook los van het Zomerkamp. Via de leiding wordt je op de hoogte gehouden van alle kosten omtrent speciale activiteiten. Het is uiteraard nooit verplicht om aan deze speciale activiteiten mee te doen.

De basiscontributie voor 2014-2015 is vastgesteld op € 81,00. De Speltakopslag bedraagt voor het seizoen 2013-2014 € 18,00.  De contributie wordt voor aanvang van het seizoen overgeboekt naar bankrekening en  is voor gezamenlijke activiteiten gereserveerd, het bedrag van de speltakopslag komt geheel ten goede aan de activiteiten binnen het groepje van uw kind. Heeft u verder nog vragen over de contributie? Dan kunt u contact opnemen met de penningmeester.

Deelname Scoutingloterij
Ieder lid binnen onze vereniging krijgt 10 loten Het is de bedoeling dat deze loten aan de familie en kennissen van de leden worden aangeboden tegen betaling van de prijs per lot. Hiervoor wordt voor aanvang van het Scoutingseizoen door ieder lid  € 25,00 overgeboekt op de bankrekening van de vereniging. De opbrengst van de loten is voor de leden zelf. Leden die niet deelnemen aan de Scouting Loterij, betalen € 17,50 ter compensatie.

Ik wil eraf! Afmelden
Als je van Scouting af wilt, dan moet je dit schriftelijk opzeggen bij het secretariaat voor het volgende halfjaar.