Installatie Jongens Welpen 14 november

Op vrijdag 14 november werden er bij onze welpengroep 10 welpen geïnstalleerd.

We begonnen deze avond met de opening en het hijsen van de welpenvlag door Duncan.  Helaas was Stefan niet aanwezig, dus kon het logboek niet worden voorgelezen.

Na het openen moest er een opdracht uitgevoerd worden. Buiten, en binnen in het gebouw, lagen delen van de wet verstopt. Met behulp van een zaklamp werd er buiten driftig gezocht naar alle stukjes.  Door alle delen aan elkaar te puzzelen ontstond de welpenwet. Helaas hebben we 1 stukje niet gevonden.

De volgende opdracht had te maken met het insigne knopen, waaraan we de laatste tijd gewerkt hadden.
Als opdracht moesten ze de platte knoop en de achtknoop maken. De fanatiekelingen hebben zelfs de knopen op de rug gemaakt. Alle welpen hebben het knoopinsigne behaald.

Na deze onderbreking was waar daar toch het grote moment waar de welpen opgewacht hebben, de installatie:
In 2 groepen van 5 welpen hebben we de installatie gedaan, eerst werd de belofte opgezegd door de welpen en daarna kregen  alle welpen de benodigde insignes en natuurlijk de groepsdas.

Vanaf nu zijn Rob, Wesley, Mike, Ben, Casper vd P, Kay, Thijs, Rens, Nick V en Daniel officieel opgenomen in de welpengroep.  De nieuw geinstalleerde welpen brachten voor het eerst de groet naar de andere welpen.

Na het officiele gedeelte hadden we nog een kleine opdracht voor de welpen en de ouders.  Het ontknopingsspel.
De bedoeling was dat je zonder dat je de touwtjes van je polsen haalden uit de knoop kwam.

Voordat we het wisten was ook deze avond weer voorbij. Na het uitdelen van het knoopinsigne en het strijken van de vlag hebben we gesloten en zijn alle welpen weer naar huis gegaan. De meeste welpen hebben we de volgende dag weer terug gezien tijdens de poelendag.