Omdat ik sinds Maart 2012 de functie van groepsbegeleider op me heb genomen dacht ik dat het wel fijn zou zijn om mezelf even voor te stellen.

Eerst een stukje achtergrondinformatie over mezelf:

Ik , Ton Weijzen ben zelf jaren bij Scouting actief geweest.
Zelf ben ik als verkenner begonnen bij Scouting Susteren.
Hier ben ik gebleven tot en met de Rowans.
Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Scouting Jeanne d’Arc Mariaveld-Susteren.
Hier ben ik leiding geweest van eerst de Welpen, daarna de Verkenners en de Rowans. Ook had ik hier zitting in het Stichtingsbestuur.

Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze heb ik gevonden in de rol van groepsbegeleider.

In de groepsraad is hier over gestemd, en werd besloten dat ik deze taak uit mag gaan voeren. Mijn dank voor het vertrouwen!

Taken van de Groepsbegeleider:

De groepsbegeleider is iemand uit het bestuur die de leiding begeleid. Leidinggevenden zijn allemaal vrijwilligers die een groot deel van hun vrije tijd opofferen aan Scouting. Vanuit het bestuur willen we de leiding zo goed mogelijk hierbij ondersteunen.

De taak van de groepsbegeleider binnen de vereniging is min of meer te vergelijken met een ‘personeelsconsulent’. De groepsbegeleider is verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van de leiding en het programma. Zij helpt de leidingteams goed te functioneren door samen met het team te zorgen voor een goede sfeer, taakverdeling en samenwerking.
De groepsbegeleider bespreekt met een leidingteam bijvoorbeeld de samenwerking binnen het team, of de manier van omgaan met de kinderen.

Heeft u als ouder vragen of opmerkingen over het reilen en zeilen binnen scouting Jeanne d’Arc Susteren, dan kunt u hiervoor altijd terecht bij het desbetreffende leidingteam. Mocht het onverhoopt zo zijn dat u, naar uw idee niet gehoord wordt of het onderwerp liever niet rechtstreeks met hen bespreekt, dan willen wij graag dat u de groepsbegeleider van uw klacht op de hoogte brengt.

Klachten proberen wij te vermijden maar kunnen onverhoopt toch voorkomen. Soms is een klacht niets anders dan een misverstand.

Ik heb in ieder geval zin in het aangaan van deze taak.
Temeer omdat ik er van overtuigd ben dat Scouting Jeanne d’Arc Susteren een vereniging is die ergens toe doet, en waar heel veel mensen rondlopen die zich inzetten voor anderen.

Met vriendelijke groet,

Ton Weijzen