De groepsbegeleider is iemand uit het bestuur die de leiding begeleid. Leidinggevenden zijn allemaal vrijwilligers die een groot deel van hun vrije tijd opofferen aan Scouting. Vanuit het bestuur willen we de leiding zo goed mogelijk hierbij ondersteunen.

De taak van de groepsbegeleider binnen de vereniging is min of meer te vergelijken met een ‘personeelsconsulent’. De groepsbegeleider is verantwoordelijk voor het bewaken van de kwaliteit van de leiding en het programma. Zij helpt de leidingteams goed te functioneren door samen met het team te zorgen voor een goede sfeer, taakverdeling en samenwerking.
De groepsbegeleider bespreekt met een leidingteam bijvoorbeeld de samenwerking binnen het team, of de manier van omgaan met de kinderen.

Heeft u als ouder vragen of opmerkingen over het reilen en zeilen binnen scouting Jeanne d’Arc Susteren, dan kunt u hiervoor altijd terecht bij het desbetreffende leidingteam. Mocht het onverhoopt zo zijn dat u, naar uw idee niet gehoord wordt of het onderwerp liever niet rechtstreeks met hen bespreekt, dan willen wij graag dat u de groepsbegeleider van uw klacht op de hoogte brengt.

Klachten proberen wij te vermijden maar kunnen onverhoopt toch voorkomen. Soms is een klacht niets anders dan een misverstand.

E-mail:      groepsbegeleider@scoutingjeannedarc.nl