Oudercomité
Het oudercomité ondersteunt en adviseert, gevraagd of ongevraagd, de leiding en het Groepsbestuur van Scouting Jeanne d’Arc Susteren vanuit haar vertegenwoordiging van ouders en leden.

Met oprichting van het oudercomité streeft Scouting Jeanne d’Arc Susteren de volgende doelstellingen na:

• Verbetering van de communicatie tussen leidingteam en ouders, en daarmee indirect met de leden;
  • Het op een objectieve manier feedback krijgen, met betrekking tot zaken die de gehele vereniging omvatten;
  • Het bevorderen van deelname van ouders bij groepsbijeenkomsten en activiteiten waarbij hulp van ouders wenselijk is.

De oriëntatie van het oudercomité is hoofdzakelijk gericht op de leden en hun ouders.