De praktijkbegeleider

De praktijkbegeleider ondersteunt leidinggevenden en andere binnen de groep actieve functionarissen bij het verwerven van de benodigde competenties. Dat doet hij tijdens en rond de opkomsten. Hij coacht de leidinggevende op basis van een kwalificatiekaart, waarmee inzichtelijk wordt gemaakt over welke competenties iemand beschikt. Voor leidinggevende functies is hij voor een aantal competenties ook vast steller: Hij is bevoegd competenties ‘af te vinken’. Om de kwaliteit en de objectiviteit te borgen (kan iemand het ‘echt’) zal hij voor de belangrijkste competenties dat samen doen met de praktijkcoach (regio). Ook kan een assessor worden gevraagd.

Ook bespreekt hij met het leidingteam het realiseren van gewenste teamkwalificatie en ondersteund hij het verwerven/behouden van het minimale team kwalificatieniveau.

De praktijkbegeleider maakt geen deel uit van het groepsbestuur, maar wel (net zoals alle vrijwilligers met een benoemde functie in Scouts Online) van de groepsraad. De praktijkbegeleider heeft dus ook stemrecht in de groepsraad.

Functie is op dit moment vacant.

praktijkbegeleider@scoutingjeannedarc.nl

Materiaalbeheer