Backpacking Team

  Leeftijd 15 tot 99 jaar 

  Wat is backpacken?

  Backpacken is een activiteit die het meerdaags wandelen in een mooie natuurlijke omgeving combineert met kamperen. De wandelaar (oftewel: hiker) draagt tijdens het wandelen alle benodigdheden om meerdere dagen in een gebied te kunnen verblijven dat niet voor gemotoriseerd vervoer bereikbaar is. Deze materialen, zoals een slaapzak, tent/zeiltje, kleren, voedsel en water, zitten in de ‘backpack’ op de rug. Kortom, het ruigere kampeerwerk, geschikt voor leden bij speltakken vanaf, en beginnend bij de Explorers.

  Waarom backpacken?

  Je kan in prachtige gebieden komen die niet overspoeld worden door dagjes mensen. Heerlijk wandelen door de natuur met riviertjes, meertjes, bossen, weides, veen, enz., en zo de alledaagse drukte ontvluchten. Back to basic: dagelijkse bezigheden zijn het overbruggen van een bepaalde afstand, bereiden van voedsel, kaart lezen, vuurtje stoken, en misschien zelfs een plaats zoeken om te overnachten. Je bent je email, telefoon, en computerspelletjes de eerste dag al vergeten! # offline

  Waar, wanneer en hoe?

  Het backpacking team is een groep speltakleden van onze vereniging die het leuk vinden enkele (twee of drie) weekenden per jaar de natuur in te gaan om te gaan backpacken volgens de ‘Leave no Trace’ principes. Voorheen hebben deze weekenden zich in de Ardennen afgespeeld, maar er zijn bijvoorbeeld ook mooie locaties in de Eiffel, of dichter bij huis in de buurt van Tilburg voor het ‘paalkamperen’. De vaste backpacking (specialisatie)groep binnen onze vereniging heeft momenteel zeven leden en opereert onafhankelijk van de speltakken. Weekenden en locaties worden volgens een wisselrooster door de deelnemers zelf vastgesteld. Heb je interesse om je bij deze groep aan te melden, of heb je nog vragen, neem dan contact op met René Lafleur.

  backpacking_team_foto_speltakpagina

  Coördinatie Backpacking Team:

  René Lafleur
  r.lafleur@scoutingjeannedarc.nl

   

  WebTeam

  line

  Copyright © 2011-2022 Scouting Jeanne d'Arc Susteren, All Rights Reserved ¦ Disclaimer
  Design by FlexZa Design ¦ Powered by WordPress

  wagggs.org scouting.nl scout.org