SCOUTS

IMG_1460 (1)

Algemeen

Deze speltak wordt gevormd door jongens en meisjes in de leeftijd van 11 t/m 15 jaar. De Scouts komen van de Welpen en als ze 15 jaar zijn gaan ze verder naar de Explorers. De Scouts draaien op Zaterdagmiddag van 15:00 tot 17:00 . Daarnaast :worden er 3 à 4 weekenden per jaar georganiseerd en een zomerkamp van een week in het begin van de grote vakantie

Activiteiten

De scouts hebben, in tegenstelling tot de jongere speltakken, geen centraal thema. De programma’s worden georganiseerd rondom een aantal activiteiten. Uitdagingen om actief aan de slag te gaan zijn er ten overvloede. Spelavonturen vormen een belangrijk onderdeel van het programma. Wat dacht je van primitief pizza’s bakken, een spannend smokkelspel in het donker, een dropping, lekker het bos in en heerlijk ravotte

IMG_1377IMG_1413IMG_1418 (1)

Vergeet niet het pionieren met hout en touw! Je kunt er ontzettend veel leuke dingen mee bouwen. Dat wordt je stap voor stap bijgebracht. Zodat je later op zomerkamp of eventueel op scoutingwedstrijden met zijn allen een eigen onderkomen in elkaar kunt zetten. Torens, boomhutten, je eigen keuken of touwbruggen, je kunt het zo gek niet bedenken of je krijgt het voor elkaar met pionieren.

IMG_1225

Natuurlijk leer je ook allerlei andere scoutingtechnieken, zoals kaart lezen, kompas schieten en andere routetechnieken. Verder leer je je eigen maaltijd te bereiden en slaap je op de kampen in tenten.

Doel

Je hebt het nu wel door: plezier staat bij de Scouts voorop. Maar er is nog meer. Doordat de Scouts verdeeld worden in sub-groepjes van 5 à 6 scouts, die patrouilles worden genoemd, zijn er belangrijke leerpunten voor deze leeftijdscategorie. In patrouilles leren Scouts hun eigen verantwoordelijkheid te nemen en om samen te werken. Er is ruimte voor iedere Scout om zijn/haar eigen talenten te ontwikkelen en op een avontuurlijke manier grenzen te verleggen.

Interesse om met ons mee te komen doen? Kom gerust eens kijken op de zaterdagmiddag!

verkleed

Opkomsttijd:

Scouts (11 t/m 15 jaar) op zaterdag middag van 15:00 tot 17:00uur

(je mag 4 opkomsten  vrijblijvend mee komen doen met ons)

Contact met de Scouts-leiding :

scouts.susteren@gmail.com (JolandaHoogakker)

Leiding :