Brug bouwen Welpen 06-06-2014

Het was weer vrijdag avond, groepsavond welpen ( jongens).
Na het openen was  Baloe aan het  woord.

Wat gaan we vanavond doen, nou, we nemen 3 palen lopen naar  de  beek, richting het bos, over deze beek gaan we een brug bouwen.
3 lange palen dat wel, bijna 6 meter lang. En is dat  wel genoeg dan?? Gelukkig stond er al een vat  met touwen en nog een aanhanger vol met palen klaar.

Bouwen dus! De bedoeling was, zonder natte voeten, een brug te bouwen, maar het duurde niet lang of er stonden al wat bouwers in het water. Aan de zijkant, en ook in het  water, stonden zoals het spreekwoord zegt: “De beste stuurlui staan aan wal, ehhm kant, en dus ook in het water. Anderen wilden ook in de beek  en mochten  niet. Èèn van de bouwers wilde  meer als natte voeten en lag er dus helemaal in.
Al met al een behoorlijke drukte en dus waren er al snel toeschouwers van buitenaf. Wellicht waren deze op het geluid afgekomen.

Na het nodige overleg stond er dan toch een bouwwerk  wat  de naam brug zou  kunnen dragen. Helemaal veilig en arbo-gekeurd was het net  niet denk ik,  maar voor  de tijd en ervaring van de jonge bouwers weer  een hele prestatie!
Voldaan liep men dan ook weer terug, palen opruimen en sluiten.

Op naar het  komend weekeind:  “proefkamp”. Benieuwd  wat we daar weer allemaal gaan doen.

Foto’s en een verslag hiervan zullen wellicht weer volgen.

Namens de Welpen en leiding,
Groet Baloe.