Zomerkamp Weert Woensdag 27-7-2016

Het verslag van deze dag is geschreven door Bo en Senna.

Vanochtend heeft iedereen lang uit geslapen. Eerst gingen we wassen en ontbijten.
Na het eten moesten Twayn, Michiel en Ryan de tafel afruimen en moesten Floris, Duncan, Rob en Sem afwassen.

Toen gingen we experimentjes doen met professor Alberto.

De groepjes zijn:
  • Het groepje van Michiel
  • Het groepje van Rens
  • Het groepje van Rob
  • Het groepje van Ailin
Tijdens de experimenten hebben we ook nog de verjaardag van Noah gevierd.

Na het lunchen moesten Rens, Nadine en Peter de tafel afruimen en afwassen deden Twayn, Bo, Daniel en Jason.
Toen moesten we hout waar spijkers in zaten in de vuurkorf gooien.
We mochten nog spelen en we kregen ook een ijsje. Toen gingen we spelen en avondeten.
Op het menu stond macaroni en als toetje fruit yoghurt.
Na het eten gingen we trefbal spelen, eerst team tegen team, dan tegen de leiding.
De leiding had gewonnen, ( kinderen moesten na bed).

Toen maakten we een kampvuur

Het bleef deze ochtend lang stil op de slaapzalen, en om half negen zijn we toch maar begonnen met het wakker maken van de welpen.
Nadat iedereen aangekleed en gewassen was gingen we ontbijten. Na het eten werd het corvee gedaan en mochten de andere welpen nog even buiten spelen. Er werd weer een brief gevonden voor Colin, we moesten vandaag proefjes gaan doen bij professor Alberto, hij had een quiz gemaakt en de antwoorden konden ze vinden door het doen van verschillende proefjes.
Vanmorgen hebben we ook de verjaardag van Noah gevierd, hij wordt vrijdag 9 jaar maar is dan niet meer op kamp.

Omdat we deze ochtend wat later hadden gegeten, gingen we ook wat later lunchen. Natuurlijk mocht de corveelijst niet vergeten worden. Na het uitvoeren van deze taken gingen we verder met de proefjes. De welpen vonden het geweldig om te doen en vroegen zelf om er een groepsavond aan te besteden.

Nadat we klaar waren met de proefjes hebben we buiten op het veld en tussen de struiken gespeeld. Jolanda had in de tussentijd lekkere ijsjes gehaald.
Nadat het ijs was opgegeten, hadden ze de opdracht gekregen om planken met spijker uit het bos te halen voor het kampvuur. Daarna hebben ze nog even verder gespeeld tot aan het eten. Voor het eten werd Floris opgehaald door zijn ouders. Op het menu stond macaroni en vruchten yoghurt.

Na het eten hebben we buiten nog trefbal gespeeld. Eerst werden er 2 teams van de welpen gemaakt met enkele leiders, daarna wilde ze de leiding uitdagen voor een partijtje trefbal.
De leiding stemde daarmee in maar wel met de afspraak dat de kinderen daarna naar bed moesten. Tot grote verdriet van de welpen heeft de leiding gewonnen.

Natuurlijk hoefde de welpen niet om 8 uur naar bed en hebben we nog even een kampvuur gemaakt en marshmallows boven het vuur gehouden.

Ook gingen Noah en Jasmine deze avond nog naar huis.

Na een goede wasbeurt zijn we op tijd naar bed gegaan.